Condensatie kan flink wat schade aanrichten in een gebouw. Daarom is het bij het bepalen van het leidingwerk belangrijk te weten of er een risico op condensatievorming is. Henco heeft een eenvoudige calculatietool ontworpen om dit te achterhalen.

Condensatie

Skyline rotterdam
Henco

Henco Ecoline is een vernieuwend installatieconcept waarbij de retourleiding van de waterleiding in de aanvoerleiding ligt. Dit spaart niet alleen heel wat installatiemateriaal en -tijd uit, het retourwater komt ook aanzienlijk warmer terug aan bij de warmtebron waardoor Ecoline ook een energiezuinige oplossing is. Met de Ecoline tool kan men het drukverlies van de installatie berekenen alsook het benodigde vermogen van de circulatiepomp.

Ecoline Tool

Mensen meten het comfort in een gebouw vaak af aan de binnentemperatuur. Daarom is het belangrijk te weten of er voldoende warmte wordt gegenereerd en of er niet teveel warmte verloren gaat. Henco heeft een handige tool ontwikkeld om het warmteverlies te berekenen.

Warmteverlies/-winst

Wij bieden u de beste buizen
Over Henco

 

Meerlagenbuizen zetten uit door temperatuurswisselingen. Het is belangrijk hierop te anticiperen met glijpunt- en vastpuntbeugels. Wanneer de leiding van richting verandert, dient er met buigbenen gewerkt te worden. De berekeningstool voor buigbenen laat toe de lengte van de te voorziene buigbenen te bepalen.    

Berekening buigbenen