VLV producten foto

Onze vloerverwarmingsproducten

Zoek je een duurzaam verwarmingssysteem dat een aangename warmte biedt? Dan is vloerverwarming de ideale optie. Met vloerverwarming heb je geen storende elementen in je woning. Elke cm² van elke kamer kan optimaal benut worden. Daarnaast worden er, in tegenstelling tot traditionele verwarmingselementen, geen stopophopingen gecreëerd.

Voordelen & mogelijkheden van vloerverwarming:

  • De ideale combinatie met energiezuinige verwarmingstoepassingen, zoals warmtepompen en zonneboilers.
  • Een aanzienlijke vermindering van de energiekost t.o.v. andere verwarmingssystemen.
  • Geen nood aan radiatoren, dus de maximaal beschikbare ruimte kan benut worden.
  • Esthetisch-storende verwarmingselementen behoren tot het verleden: kleed elke ruimte aan naar hartenlust.
  • Hygiënisch voordeel doordat er geen stof opgehoopt wordt, zoals bij een conventionele verwarming.

Kasten

UFH – CAB – I

Dit type kast kan ingebouwd worden. De kast biedt de mogelijkheid om de verdeler zowel zijwaarts als neerwaarts aan te sluiten. Je kan de diepte van de kast ook aanpassen zodat deze voor elke toepassing kan dienen.

UFH – CAB – O

Dit type kast wordt in opbouw geplaatst. De kast biedt de mogelijkheid om zowel zijwaarts als neerwaarts aan te sluiten.

Tools

VLV Haspel

Haspel

Maak gebruik van een haspel om vloerverwarming eenvoudig te plaatsen. Deze tool kan buizen van 25 tot 600 meter opgerold bewaren en helpt je met het afrollen.

Henco stangen recht maken

Stangenrechter/ buizenrechter

Rust de afrolhaspel uit met een stangenrechter om de buizen recht te trekken bij het afrollen. Deze stangenrechter kan ook zonder afrolhaspel gebruikt worden. Met deze tool kan je buizen van de haspel afrollen om de rechte buizen te verwerken. 

Vlechthaak Henco

Vlechthaak

​​​​​Draadmatten worden gemaakt van staaldraden, waarop de buis vastgehecht kan worden met vlechtdraad. Eens de draadmatten op ruwe beton gelegd zijn, worden hierop de vloerverwarmingsbuizen vastgeknoopt. Nadat de vlechtdraad rondom de buis en de draadmat is geplaatst, wordt de vlechthaak in de twee ogen aan de uiteinden van de vlechtdraad gestoken. De vlechthaak draait de draad vervolgens op.

Henco kniptang VLV staaldraad

Kniptang

Leg jij je vloerverwarming met stalen draadmatten? Dan is deze schaar de ideale tool om je draadmatten op maat te knippen.