Banner overzicht buizen

Buizen, het hart van Henco

Het hart van het uitgebreide assortiment is zonder twijfel de Henco meerlagenbuis. Deze is beschikbaar in verschillende uitvoeringen: naakt, met mantel, met isolatie… Klik hier en ontdek meer over onze buizen.

De Henco meerlagenbuis biedt alle voordelen van metaal en kunststof :

 • Vormstabiel, eenmaal gebogen behoudt de buis haar vorm
 • Overlangs naadloos gelaste aluminium binnenkern
 • Geringe lineaire uitzettingscoëfficiënt, zoals metaal
 • 100 % zuurstofdicht
 • Flexibel, makkelijk te buigen
 • Binnen- en buitenbuis uit elektronenstralen vernet polyethyleen (PE-Xc)
 • Volledig corrosiebestendig, ook tegen chemische en elektrochemische invloeden
 • Zo licht als kunststofbuis
 • Geluiddempend, kenmerkend voor een buis uit kunststof
 • Grote bestendigheid tegen druk en hoge temperatuur
 • Glad oppervlak – weinig drukverlies
HENCO PRODUCTS
Meerlagenbuis

Meerlagenbuis

Henco produceert een meerlagenbuis die samengesteld is uit een kern van aluminium en een binnen- én buitenbuis uit vernet polyethyleen (PEXc). Het vernettingsproces zorgt ervoor dat de polyethyleen nog sterker en duurzamer wordt en bestand is tegen hoge temperaturen en drukken. 

De buis wordt met elektronenstralen bewerkt zodat er dwarsverbindingen ontstaan tussen de moleculenkettingen in de PE. Het is een fysisch proces en wordt aangeduid met een grote X(vernetting) en kleine c (fysische vernetting via elektronenstralen): PE-Xc. 

Geïsoleerde buis

Voorgeïsoleerde buis

Een meerlagenbuis is voorzien van een ronde isolatie uit geëxpandeerd PE-schuim met een gesloten celstructuur. De PE-schuim zorgt voor een thermische isolatie en is voorzien van een stevige en dampdichte PE-buitenhuid in een rode of blauwe kleur. Deze beschermt het schuim tegen beschadigingen, zodat de isolerende werking van het product zelfs bij ruwe bouwwerkzaamheden behouden blijft.

Mantelbuis foto

Mantelbuis

De Henco meerlagenbuis met geribbelde mantelbuis. De mantelbuis is vervaardigd van polyethyleen en geeft extra bescherming aan de water- en gasvoerende buizen tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden. Deze buis is beschikbaar in verschillende kleuren.

Combibuis

Combibuis

De Henco Combi® bestaat uit twee Henco meerlagenbuizen, beiden voorzien van een mantelbuis. De twee mantelbuizen zijn plaatselijk aan elkaar verbonden. Zo is het mogelijk om twee buizen in één beweging af te rollen.  De plaatselijk geperforeerde verbindingen zorgen ervoor dat de twee buizen gemakkelijk van elkaar los te maken zijn. Een rode markering op een van de mantelbuizen geeft aan wat de aanvoerbuis is.

combi iso buis foto

Combi-isobuis

De Henco Combi-iso bestaat uit twee voorgeïsoleerde buizen. De ronde isolatie bestaat uit geëxpandeerd PE-schuim met een gesloten celstructuur. De isolatie is voorzien van een PE-buitenhuid met rasterstructuur in rood en blauw. De isolatie beperkt warmteverlies en vermijdt condensvorming.

foto buis gas

Gasbuis

Henco meerlagenbuizen, met of zonder mantel, zijn toegestaan voor gasleidingen, in landen waar er een Henco gaskeur en certificaten voorhanden zijn. Daarnaast dienen de buizen en de mantel een gele markering hebben of geel gekleurd zijn.

Henco buis foto

Volkunststofbuis

De Henco volkunststofbuis bestaat, afhankelijk van de toepassing, uit vijf lagen of uit één laag. De vijflagige buis bestaat uit een binnen- en buitenlaag uit elektronenstralen vernet polyethyleen en een binnenkern uit EVOH. Deze treedt op als zuurstofbarrière. Deze buis wordt zowel toegepast in (vloer)verwarming als in sanitair. Naast de PE-Xc versie, is er ook een PE-RT versie beschikbaar.

De eenlagige buis, vervaardigd uit vernet polyethyleen, wordt in bepaalde landen toegepast voor sanitaire toepassingen, en is vaak voorzien van een mantelbuis.