Verwarming Henco banner

Intro verwarming

Vandaag is verwarming in gebouwen nagenoeg een evidentie geworden. De warmte wordt opgewekt door een warmtebron en veelal door water vervoerd richting elementen die de warmte afgeven aan de omgeving. Deze verwarmingselementen kunnen op verschillende manieren in een gebouw geïntegreerd worden. Bijvoorbeeld onder de vorm van radiatoren, convectoren… De meest ideale en efficiënte manier om deze warmte af te geven, is via vloerverwarming. 

Intro verwarming Henco

Verwarmen met Henco producten

Henco houdt je warm

De Henco producten kunnen ingezet worden voor nagenoeg elke manier van verwarmen. Verwarmingsketel, warmtepomp, e.a. worden makkelijk verbonden, al dan niet via een verdeler, met radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen. Naast verwarming is uiteraard koeling ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld via ijswatermachines.

De duurzaamste manier van verwarmen, is vloerverwarming. Hierbij zal, zoals het woord al doet vermoeden, de vloer voor de verwarming zorgen. Door de buizen, die in de vloer verwerkt zijn, stroomt warm water. De buizen geven de warmte op hun beurt door aan de vloer die vervolgens zorgt voor de warmteafgifte aan de omgeving.

Vloerverwarming werkt bovendien met lage aanvoertemperaturen. Het water dat van de warmtebron richting de buizen van de vloerverwarming wordt geleid, is niet warmer dan 40°C. Hierdoor bespaar je energie, al vanaf de warmtebron.