Woontoren Zalmhaven Rotterdam

Het gebouw

De Zalmhaven I is de blikvanger aan de Rotterdamse skyline. Met een hoogte van 215 meter is dit de hoogste woontoren van de Benelux. Het Zalmhavenproject bevat drie torens. De twee flankerende torens vormen een visuele trap naar het lagergelegen Scheepvaartkwartier.

Het ontwerp van De Zalmhaven omvat 452 appartementen en penthouses, 33 herenhuizen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant met uitzicht op de Maas en over de skyline van Rotterdam.

Brandveiligheid

Elk nieuw gebouw in Nederland dient te voldoen aan de (minimale) eisen van het Bouwbesluit. Eén van de gebouwaspecten waarover in het Bouwbesluit eisen worden gesteld is brandveiligheid. Voor de Zalmhaven is een Masterplan Brandveiligheid Zalmhaven Rotterdam high-rise opgesteld om invulling te geven aan het brandveiligheidsconcept.

Sprinklers 

Door toepassing van sprinklers, die automatisch een brand controleren, zijn de risico’s bij brand beheersbaar gemaakt. En net daar zijn de producten van Henco Sprinkler (meerlagenbuis en PDVDF persfittingen) ideaal.

Sprinkler