Banner KunstBaan

 Op vrijdag 21 februari 2020 huldigde Henco Industries drie nieuwe kunstwerken in op haar hoofdkantoor in Herentals. Deze kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerking met vzw KunstBaan. De vzw maakt van kunst een springplank naar sociale inclusie van volwassenen met een verstandelijke beperking.  Onder begeleiding van Laura Van Wingen leverden Marcel Gios, Eddy Van Houtven en Sonja Meir een knappe prestatie.

De implementatie van dit project gebeurde in verschillende stappen. Nadat Laura ondergedompeld werd in de wereld van Henco, ging ze aan de slag met onze afvalproducten. Namelijk buizen en fittingen die net niet aan onze kwaliteitscontroles voldoen en daarom niet in de markt gebruikt worden. Van Wingen kwam op de proppen met zes concepten, waaruit Henco er drie koos. Deze keuze lag in de handen van onze medewerkers die via een stembus hun favoriete kunstwerk aanwezen. Vervolgens stelde Laura een planning op en bracht ze een team van regionale kunstenaars samen.

Sonja, een bewoonster van OC Clara Fey uit Vorselaar, zette samen met Marcel & Eddy, twee bewoners van Den Brand vzw hun schouders onder dit kunstproject. Zij kwamen ons hoofdkantoor te Herentals met veel goesting en goede moed opvrolijken tijdens de eerste drie weken van december vorig jaar.  Het KunstBaan-team werd rondgeleid in de productie van Henco; dit vormde de aftrap van het project. Naast een creatieve ervaring beleven de deelnemers van vzw KunstBaan zo ook het (sociale) leven op de reguliere werkvloer.

Het eerste kunstwerk bestaat uit honderden stukjes buis, ‘Tube bubbles’, die samen het logo van Henco voorstellen. Het tweede kunstwerk geeft de connectie tussen mens en buis weer en is getiteld ‘De Spiraal’. Tot slot slaagde het KunstBaan-team erin de onzichtbare stromen die plaatsvinden binnenin de buizen op creatieve wijze in beeld te brengen.

Binnen Henco leggen we maar al te graag onze focus op duurzaam ondernemen en duurzaamheid. Toen we vorig jaar voor het tweede jaar op rij erin slaagden om het VoKa charter te behalen, gingen we op zoek naar doelstellingen om onze onderneming nog duurzamer te maken. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Van Wingen en wisten we al snel dat dit project kon uitgroeien tot een symbool van onze aandacht voor mensen en duurzaamheid in de brede zin. Als wereldspeler zien we duurzaam ondernemen als onze verantwoordelijkheid die we zeker niet uit de weg willen gaan.

Ontdek hier onze andere nieuwsberichten