Banner Jouw gezondheid, onze prio

Jouw gezondheid, onze prioriteit

Het Henco systeem met PE-Xc/AL/PE-Xc buizen en kunststoffen PVDF koppelingen, kan aanzien worden als het meest hygiënische leidingsysteem voor (drink)water op de markt. Dit allemaal vervaardigd in het hart van Europa, made in Belgium, volgens de strengste kwaliteitsnormen.
Omdat we beseffen dat water doet leven, zijn enkel de beste materialen goed genoeg. We dragen zorg voor jouw (drink)water. Wij zijn Henco. 

Hoe zorgen we hiervoor?

De meerlagenbuizen bestaan uit vernet of versterkt polyethyleen met een aluminium kern. De vernetting gebeurt op een fysische manier. Vernetting is het leggen van verbindingen tussen de moleculen van de PE om een versterkte structuur te bekomen die de PE resistent maakt tegen hoge drukken en temperaturen. De fysische vernetting van PE-HD (hoge densiteit polyethyleen) gebeurt door elektronen op de buis los te laten; onvernet PE-HD wordt dan vernet PE-Xc.

Er worden helemaal geen chemicaliën aangewend om de PE te vernetten! Dit gebeurt bijvoorbeeld wel bij de productie van PE-Xa en PE-Xb, waar men respectievelijk peroxide (PE-Xa) en silaan (PE-Xb) toevoegt aan de PE om tot een versterkte structuur te komen.

In tegenstelling tot chemische vernettingsmethode dient er bij PE-Xc geen naspoeling te gebeuren en bestaat er totaal geen risico dat PE-Xc een onaagename geur verspreidt wanneer de (drinkwater)kraan wordt opengedraaid. De Henco buis komt namelijk volledig gesteriliseerd uit het Henco vernettingsproces. Zo puur en proper als maar zijn kan. Ons (drink)water verdient de beste en properste buis!

Met alleen de meest hygiënische buis maak je nog geen leidingsysteem. Hiervoor zijn er ook koppelingen nodig. Koppelingen die voldoen aan de strengste hygiënische eisen en tegelijk bestand zijn tegen hoge drukken en temperaturen. Een materiaal dat aan al deze eigenschappen beantwoordt, is de kunststof PVDF. PVDF (Polyvinylideenfluoride) is een hoogwaardig polymeer dat wordt ingezet wanneer er nood is aan zuiverheid, sterkte en flexibiliteit. Daarenboven is de kunststof uitermate chemische resistent: zacht of hard water, PVDF kan alles aan en is ongevoelig voor corrosie.

Kortom, de PE-Xc/AL/PE-Xc buis in combinatie met de PVDF koppelingen vormen een zuiver en corrosiebestendig systeem. Een uitermate duurzaam systeem vervaardigd in het hart van Europa, made in Belgium, volgens de strengste kwaliteitsnormen. Omdat we beseffen dat water doet leven, zijn enkel de beste materialen goed genoeg. We dragen zorg voor jouw (drink)water. Wij zijn Henco.