Tools voor fittingen

Bekijk hier al onze tools voor fittingen

Onze persmachines

M-BMINI3 tool

M-BMINI3

Een lichte en handige machine met voor het persen van diameters 14 tot 32 een perskracht van 19 kN, LED-indicator, een uitgebreide software om de machine zelf uit te kunnen lezen… dat zijn enkele kenmerken van de persmachine M-BMINI3. Deze tool is snel, innovatief en gebruiksvriendelijk. Kortom, een echte meerwaarde voor installateurs.

Ontdek onze M-BMINI3

Foto M-BA03

M-BA03

Deze persmachine met een lineaire aandrijving van 32 kN, kan Henco fittingen tot diameter 63mm persen. Het toestel heeft een 350° bereik en een automatische terugloop. Bovendien is deze lichter in gewicht dan andere vergelijkbare toestellen, kan het de werkplek belichten en beschikt het over een LED-indicator om de performantie van de machine weer te geven.

Ontdek deze persmachine

Handpersmachine fittingen Henco

Handpersmachines

Henco heeft twee types handpersmachines met verwisselbare inserts. Een die 16 en 20mm kan persen en één die de diameters 16, 20 en 26mm kan persen. Ze werken manueel, op eigen mankracht.

Ontdek deze persmachines

Press checker: voldoende geperst?

Press check

Draai deze handige tool rond jouw persing en controleer zo of je de persing goed hebt uitgevoerd. Met deze tool kan je persingen van diameter 14 mm tot en met 32 mm checken. Deze tool is tegelijk handig om te controleren of je persmachine en/of persbek nog goed functioneert.

Bekijk hier onze press check
Drilly tool Henco

Drilly

Deze tool met ontluchtingsmogelijkheid monteer je in de buis om installaties te testen op lekken. Deze tool is herbruikbaar. Het is niet de bedoeling dat je de drilly permanent op je installatie laat zitten. 

Bekijk hier onze drilly
Foto afdrukplug

Afdrukplug

Deze herbruikbare testplug plaats je, net als de drilly, op de buis. Zo kan je de dichtheid van het leidingsysteem testen.

Bekijk hier onze afdrukplugs
Super sizes toolset

Toolset Super sizes

Met deze volledige toolset ben je uitgerust om jouw super sizes met diameters 75 en 90 mm te installeren. De toolset omvat een werktafel, persbek, persschalen en een snij-inrichting met ontbramingstool.

Bekijk hier onze toolset
PK-tools Henco

PK-sleutels

Met deze sleutel realiseer je een nog snellere montage van de Henco draadfittingen:

  • Lichtgewicht ratelsleutel
  • Grip over de gehele contour van de fitting
  • Kunststof fitting blijft onbeschadigd, ook bij extreem aandraaimoment
  • Werkt zowel in linkse als rechtse draaibeweging
  • Maximale krachtoverbrenging
  • Maataanduiding van de fitting op het handvat
  • Greep in verchroomd staal
  • Sleutelbekken in geanodiseerd aluminium
  • Positionering van de sleutelbekken laat toe om te grijpen op reeds gemonteerde fittings (rondom buis zonder te moeten snijden)
  • Leverbaar in drie maten en optioneel in handige opbergkoffer
Bekijk hier onze PK-sleutels