Andere toepassingen: Henco Floor

Icoon veldverwarming

Veldverwarming

Niet alleen vloeren maar ook velden kunnen verwarmd worden. Of het nu gaat over voetbal,  hockey of een andere buitensport. Ook hier worden er buizen in het veld geplaatst en wordt er tijdens koude periodes verwarmd water door de buizen gestuurd. Ditzelfde buizennet wordt in warmere periodes vaak aangewend als captatienet om warmte op te vangen en te sturen richting een boiler om het sanitaire warm water mee op te warmen.

Icoon sporthal

Sporthal

Grote zalen opwarmen is makkelijker met vloerverwarming. Een gelijkmatige verdeling van de warmte wordt mogelijk en er zijn geen obstakels die de beweegruimte beperken. Daarnaast worden er ook geen stofophopingen gevormd zoals bijvoorbeeld bij radiatoren en werkt het systeem geluidloos. Vloerverwarming zal snel haar meerwaarde bewijzen aan sporters!

Icoon opritverwarming

Opritverwarming

Deze oplossing zorgt ervoor dat de oprit ijs- of sneeuwvrij kan gehouden worden. Het risico tot wegglijden of slippen wordt vermeden. Opritverwarming biedt ook ecologische voordelen omdat er geen strooizout meer gebruikt hoeft te worden. Deze oplossing wordt ook vaak toegepast in carwashes.

Wandverwarming

Vooral in kleinere ruimtes, zoals badkamers en toiletten, is het vloeroppervlak vaak beperkt. Wandverwarming is de beste keuze om zelfs deze ruimtes van een aangename temperatuur te voorzien. In de koudere streken van de wereld past men ook vaak dak- of plafondverwarming toe om de koude binnenshuis geen kans te geven.

Plafondverwarming en vloerkoeling

Zoals bij vloerverwarming zorgt plafondverwarming voor een gelijkmatige verwarming van de hele ruimte. Met dit type verwarming ontwijk je ‘koude zones’ die bij traditionele verwarmingsmanieren wel voorkomen. Daarbij speelt ook hier het hygiënische aspect een grote rol. Stofophopingen komen hier minder voor. Ook win je beweegruimte en kan je de ruimte inkleden naargelang de noden en de wensen van de eindgebruiker.

Duurzame oplossing

Net zoals vloerverwarming, is plafondverwarming een duurzame oplossing die goed functioneert bij lagere temperaturen. Combineer bovendien jouw verwarming met een warmtepomp en verwarm je ruimtes nog ecologischer en zuiniger.

Plafondkoeling

Vermijd de nadelen van airconditioning in de zomer. Combineer je vloerverwarming met plafondkoeling. In de winter werkt de vloerverwarming en in de zomer laat je fris water door de buizen stromen in jouw plafond waardoor je binnen steeds in een aangename omgeving vertoeft.  

Skipistes en ijsbanen

Het volledige assortiment van Henco wordt vaak toegepast om skipistes of ijsbanen aan te leggen.

Hoe werkt dat dan?

De leidingen worden op grondvloer geplaatst en vervolgens gevuld met alkali (een mengeling van water & ammoniak) of glycol. Vervolgens worden ze beneveld met water. Zo verandert het water geleidelijk aan in sneeuw of ijs.

Betonkern icoon

Betonkernactivatie

De techniek van betonkernactivatie is gebaseerd op oude gebouwen met een grote massa, zoals kerken en kathedralen, die in de zomer altijd aangenaam koel zijn, terwijl het er in de winter nooit ontzettend koud is. Maar hoe wordt deze betonmassa nu precies verwarmd of gekoeld?

Heel simpel: tijdens de storting van het beton, legt men tussen 2 gietsels Henco leidingen waardoor men, eens het gebouw in gebruik genomen is, water laat stromen. Wanneer het water warmer is dan de ruimtetemperatuur, wordt het gebouw verwarmd, wanneer het water kouder is, start de koeling.

Aangezien dit enkel mogelijk is met water van zeer gematigde temperaturen en de straling uitermate gespreid plaatsvindt, kan de verwarming en de koeling erg voordelig gebeuren.

Vlv Industriële icoon

Industriële vloerverwarming

Industriële vloerverwarming zorgt ervoor dat er bij koud weer een aangename temperatuur heerst in grote industriehallen. Via deze manier van verwarmen worden ook hallen ijsvrij gehouden, waardoor de veiligheid van de medewerkers verzekerd wordt. De typische voordelen van vloerverwarming gelden hier uiteraard evenzeer.

Icoon vriescel

Vriescellen

Bedrijven met vriescellen tot -18°C passen vaak vloer- of wandverwarming toe onder of rond de vriescellen. Zo wordt de koelte en vochtigheid van de koude gecompenseerd en blijven bepaalde zones ijsvrij zodat mensen en heftrucks zich veilig kunnen verplaatsen. De bodem onder een vriescel kan bovendien zoveel afkoelen dat het grondwater bevriest. Een bijzondere vorm van vloerverwarming houdt de vorst uit de bodem.