Sprinkler, dé garantie voor brandveiligheid

Naast de algemene toepassingsvlakken, zoals sanitair, vloerverwarming, gas en verwarming, merkte Henco dat er nood is aan oplossingen voor andere toepassingen. Met het juiste denkwerk vonden we dan ook een oplossing die de brandveiligheid van jouw appartementsgebouw, bedrijf, woning… kan garanderen.

Het Henco XPress Sprinkler Multilayer Systeem

Deze oplossing heet voluit het Henco XPress Sprinkler Multilayer Systeem. Het systeem kan apart opgebouwd worden of in bepaalde landen op een sanitaire toepassing, zoals op drinkwaterleiding aangesloten worden. Deze oplossing wordt steeds ingegoten te worden in plafonds. Het systeem mag niet in de opbouw in je plafond gevestigd worden.

De onderdelen van het Sprinkler Systeem

Sprinkler is een totaaloplossing en bestaat dan ook uit verschillende onderdelen. Zo bevat het Sprinkler systeem een specifieke Sprinklermeerlagenbuis, Sprinklerfittingen en de Sprinkler cup. Deze fittingen zijn gemaakt uit hoogwaardige PVDF, en worden voorzien van een roestvrijstalen huls. Het systeem heeft de Duitse VDS-keur. De buizen en fittingen zijn ook voorzien van een specifieke rode markering.

Project Henco sprinkler

Voordelen van onze Sprinkler

Door deze samenstelling, biedt de oplossing zowel de voordelen van de meerlagenbuis als de voordelen van de PVDF-perskoppelingen. Een eerste groot voordeel is de flexibiliteit die de buis met zich meedraagt. Daardoor is de buis gemakkelijk te buigen, en dus inzetbaar op verschillende locaties.

Daarnaast zijn de gewichten van zowel de koppelingen als de buis heel laag. Een ander voordeel is het corrossiebestendige karakter van het Henco systeem. Zowel de meerlagenbuis als de fittingen zijn erg bestendig tegen hoge druk en temperatuur. Tot slot is de buis ook volledig zuurstofdicht dankzij de aluminiumlaag.

Uiteraard heeft iedereen nood aan brandveiligheid. Laat ons je hiermee helpen. Henco is graag jouw partner.