Henco 3 afbraak

Nieuw distributiecentrum in de maak

Eerste fase afgerond

Intussen begint het nieuwe distributiecentrum er stilaan als een bruikbaar gebouw uit te zien. Op 20 augustus werd fase 1 afgerond. Het hele gebouw is uitgerust met vloerverwaming, uiteraard helemaal uitgetekend en bedacht door onze eigen Henco Floor afdeling.
We bereiden ons volop voor op de volgende fase, zijnde de verdere afwerking van de binnenkant van het gebouw.

De eerste kolom van het nieuw te bouwen distributiecentrum van Henco Industries in Herentals staat er! Het project wordt gebouwd in een bouwteam van Marckx Architecten en ASK Romein.

Voor Henco Industries, bouwt ASK Romein een distributiecentrum van 13.500m² op de bestaande bedrijfssite. Het gaat om een hybride bouw, oftewel een gebouw opgetrokken uit staal én beton. In de oorspronkelijke aanbesteding was enkel sprake van staalbouw, maar om het gebouw helemaal te optimaliseren stelde ASK Romein, in bouwteam met Marckx Architecten, voor om te kiezen voor een hybride constructie. 

Welvarende industrie

Henco is een groeiend en welvarend bedrijf. Dit nieuwe distributiecentrum zal dan ook weer nieuwe kansen voor de arbeidsmarkt creëren. Binnen Henco is duurzaamheid een heel belangrijk aspect. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf naast een investering in mankracht ook investeert in groene energie, zoals zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming.

Keuze voor hybride levert extra voordeel op

ASK Romein kiest er resoluut voor om naar het totaalconcept van een gebouw te kijken, en niet louter naar de eigen staalproductie. Gezien de hoogte was hybride voor deze bouw een betere keuze, en ook om de tussenafstand tussen de kolommen te vergroten was het werken met betonnen kolommen interessanter.

Voorspoedige samenwerking

De samenwerking tussen bouwheer Henco enerzijds en bouwteam Marckx Architecten & ASK Romein anderzijds verloopt in een opperbeste sfeer. We kijken alvast samen uit naar het afgewerkte resultaat!

DC Foto

In december 2019 is begonnen met de sloop van Henco 3. Dit oude pand wordt vervangen door een gerenoveerd distributiecentrum. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van 13.056 m² met een opslagruimte tot 12.150 m².

Na de sloopwerkzaamheden volgen grondwerken, zodat de fundering in het eerste kwartaal van 2020 kan worden gebouwd. Als alles volgens plan en overzichtelijk verloopt, staat de oplevering van de bouwin de zomer van 2020 gepland. Daarna beginnen de werkzaamheden aan logistieke benodigdheden en inrichting.